Akadálymentes verzió ki/be
Rólunk Szolgáltatások Otthonok Programok

Kapcsolat

Egészségügyi szolgáltatások


Orvosi, szakorvosi ellátás

Otthonaink a lakók kényelme és gyors, szakszerű gondozása érdekében állandó háziorvosi ellátást, illetve rendszeres szakorvosi – belgyógyász, nephrológus, ortopéd szakorvos, rheumatológus, neurológus-pszichiáter-geriáter, pszichoterapeuta – ellátást biztosítanak.

Gyógyszer- és gyógyászatisegédeszköz-ellátás
A velünk élők a gyógyszerbeszerzés kapcsán további előnyöket élveznek. Az egészségügyi szolgáltató az intézmény által biztosított, a szociális törvény értelmében térítésmentesen megkapható gyógyszerek (gondozási szolgáltatási alaplista) mellett további gyógyszerekhez való (egészségügyi szolgáltatási alaplista) ingyenes hozzáférését is lehetővé tesz. A gyógyszer felíratása és átvétele egyaránt intézményen belül zajlik.
Lakóink számára olyan gyógyászati segédeszközöket (többek között testközeli gyógyászati segédeszközöket: hallókészüléket, szemüveget, gyógycipőt, stb.) biztosítunk az egészségügyi szolgáltatás keretein belül, melyekre koruk, állapotuk miatt szükségük van, de más idősellátó egészségügyi szolgáltató hiányában nem tud biztosítani.

Otthoni szakápolás a lakók saját lakrészeiben
Egészségügyi szolgáltatónk – a nap 24 órájában – magas képzettségű szakápolók jelenlétét biztosítja az intézményekben. Dolgozóink a szakorvosok által előírt módon gyógyító, megelőző és ellenőrző szakápolási feladatokat végeznek, illetve előzetes egyeztetés alapján, egészségügyi állapotfelmérés céljából rendszeresen felkeresik az otthonban élőket. Jelenlétük és tevékenységük azt is lehetővé teszi, hogy lakóink csak akut betegség, műtéti vagy aktív kórházi kezelést igénylő állapot esetén kerüljenek kórházba – akkor is csak rövid időre.

Rehabilitáció az otthonban élők számára
Az egészségügyi szolgáltató által biztosított szakemberek – gyógytornászok, gyógymasszőrök – és infrastruktúra – uszoda, tornaterem, sószoba - a lakók egészségügyi állapotának megőrzését, illetve annak helyreállítását szolgálja. Műtét vagy kórházi kezelés után lakóink számára a rehabilitációt gyógytornász segítségével – amíg szükséges saját apartmanjukban, majd a tornateremben, esetleg a medencében - biztosítjuk.

*Az egyes otthonok egészségügyi szolgáltatásában eltérések lehetnek.